Lezing: Pientere planten

Op zondag 25 maart 2018 organiseert Kunstvereniging Diepenheim een lezing van botanisch filosoof Norbert Peeters.

De lente breekt aan. Buiten wordt het langzaam weer groener, de tuinen worden weer omgespit, aangeharkt en beplant. Een mooi moment om aandacht te geven aan onze groene vriend de plant. Binnenshuis zijn planten vaak een hippe decoratie en op kantoor bieden zij een fijn kleuraccent en de welkome zuurstof. We zien planten veelal als saaie schepsels, niet veel anders dan decoratie.

Botanisch filosoof Norbert Peeters laat ons tijdens de lezing op een andere manier kijken naar de wereld van de planten. Darwin schreef er al over: planten zijn intelligent. Met zowel boven als ondergrondse verhalen vertelt Norbert Peeters over hoe planten communiceren, weten en waarnemen.

Norbert Peeters schrijft op het raakvlak van filosofie en botanie, hij is auteur van de boeken Plantaardig – Vegetatieve filosofie en Botanische revolutie. Norbert Peeters studeerde Archeologie en Wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden.

De lezing Pientere planten maakt deel uit van het project netwerk to nature van Kunstvereniging Diepenheim. In samenwerking met scholengemeenschap de Waerdenborch doen kunstenaars, wetenschappers en jongeren gezamenlijk onderzoek. In april en mei vinden workshops plaats in de winter-, seringen en vlindertuin van herman de vries.

Toegang: € 4,50 – inclusief koffie/thee en entree ticket voor de tentoonstellingen
voor leden van de Kunstvereniging gratis

Locatie: het Ottenhuis
Raadhuisstraat 11 Diepenheim

Programma: 
14.30 uur inloop en koffie/thee
15.00 uur lezing Norbert Peeters
16.30 uur borrel en wandeling door tuin van herman de vries

Foto header: Nina Voets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *