Introductie Alexandra Duvekot

Hoe weet je of planten communiceren? En hoe doen planten dat? Voor het kunsteducatief programma zal kunstenaar Alexandra Duvekot jongeren een introductie geven op het thema door middel van beleving en waarneming.

Alexandra Duvekot heeft als kunstenaar en muzikant veel onderzoek gedaan naar de geluiden van planten. Een onderwerp dat binnen de wetenschappelijke wereld al decennialang uitvoerig wordt bediscussieerd. Alexandra Duvekot sprak voor haar onderzoek met vele wetenschappers, geluidsexperts en filosofen over heel de wereld. Haar onderzoek startte tijdens een artist in residents in het bio lab van The School Of Visual Arts in New York en kreeg een vervolg bij STEIM, een studio voor electronische muziek.

Geluiden van planten laten zien dat planten reageren op mensen en zijn omgeving, maar het daadwerkelijke geluid van een plant is vrij moeilijk op te nemen. Maar het opgevangen materiaal en trillingen kunnen op verschillende manier worden vertaald.

Voor het project ‘Plant Orchestra’ verzamelde Duvekot 20 zieke planten. Ze onderzocht of deze planten zich anders gingen gedragen door de muziekperformance. Het optreden van de Plant Orchestra bestaat uit een muziekcompositie dat interactie aangaat met de 20 zieke planten en lezing over het onderzoek naar het geluid van planten. De performance is een zoektocht tussen een dialoog tussen plant en mens.

Kijk voor meer informatie op de website van Alexandra Duvekot.

The Plant Orchestra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *