Het educatieteam onderzoekt!

Het educatie team van Kunstvereniging Diepenheim duikt samen de tuin van herman de vries in met een vel papier, potlood en een liniaal. Ieder zoekt een vierkant meter natuur die zij als een wetenschapper gaan onderzoeken. Wat kun je te weten komen van de natuur door te tellen, meten en waarneming?

We hebben getekend, gemeten, geteld en geschreven. De afstanden tussen de takken en bloemen is gemeten. De groeiwijze van de knoppen valt op wanneer er telkens 2,3 centimeter tussen de knoppen wordt gemeten. We inventariseren wat er allemaal aanwezig op de gekozen vierkante meter, de lijst wordt steeds gedetailleerder. De diversiteit aan kleuren valt ons op en een aantal van ons bekijken met name het bovenaanzicht van de onderzochte vierkante meter . Het verloop van blad, nieuwe en verlepte bloemen wordt ook opgemerkt.

Elk seizoen zal het onderzoek er weer anders uitzien!

De educatiewerkgroep bestaat uit:
Janine Eshuis (docent)
Ilse Statius Muller (docent)
Karolien Blankers (docent)
Wieke Teselink (docent)
Lucie Bartel (bestuur)
Alexandra Landre (curator)
Nanette Kraaijkamp (curator)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *